Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Berisha ocjenio je da je Kosovo, usljed pogrešnih odluka vlade premijera Albina Kurtija, izgubilo dosta vremena i prilika za napredak i izrazio bojazan da će zbog toga u budućnosti postati "kolateralna šteta na geostrateškoj mapi", prenosi Front onlajn.

Berisha je naveo da su problemi za koje je zaslužna aktuelna vlada očigledni u svim sektorima.

"To je izgubljeno vrijeme. Ne želim da mislim da će se Kosovo u budućem razvoju računati kao kolateralna šteta na geostrateškoj mapi", rekao je Berisha.

Smatra da Kosovo vode "populisti i neznalice", koji su, kako kaže, doveli do sankcija EU i narušavanja odnosa sa međunarodnim partnerima.

"Kosovo je danas bez prijatelja, bez podrške, pod sankcijama koje nameću naši prijatelji zbog vlasti koja je prepuštena neznalicama i populistima", ocjenio je Berisha.

On se osvrnuo na budžet koji je Vlada Kosova izdvojila za KBS, i istakao da je povećanje za ovu godinu od 40 miliona eura nedovoljno.

Berisha naglašava da Kosovo zaostaje sa vojnim rezervama.

"Da je Kurti odgovoran, izdvojio bi milijardu za KBS i sektor bezbjednosti jer je svet u previranju, a mi smo u zaostatku", zaključio je Berisha.

Izvor: Kosovo online/Front online