Rasvjetljavanje slučaja

Tokom današnje akcije Policije Kosova u Prištini, Kosovu Polju i Crnoljevu povodom slučaja oružane pljačke zlatare u Suvoj Reci u srijedu, 22. novembra, jedan osumnjičeni je ubijen, dok su četiri uhapšena, a još jedna osoba je u bjekstvu, piše Reporteri.net.

Policija Kosova je u četvrtak u podne, u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Prizrenu, nastavila intenzivne istrage, u cilju rasvejtljavanja slučaja i privođenja pred pravosudne organe lica osumnjičenih za slučaj u Suvoj Reci.

Tokom akcije u naselju "Dragodan" u Prištini, jedan od osumnjičenih je pucao na policiju, usled čega je povređen policijski službenik, ali njegov život nije životno ugrožen.

Policajci u samoodbrani bili su primorani da primjene proporcionalnu silu, uspjevši neutralizirati jednog osumnjičenog, dok su još četvorica osumnjičenih uhapšena.

„Vrijedi naglasiti da osumnjičena lica imaju kriminalnu prošlost sa sumnjom po osnovu umiješanosti u krivična djela kao što su: ubistvo, razbojništvo, teška krađa, napad, prijetnje, tjelesne povrede, prinuda, držanje oružja bez dozvole i sl", stoji u saopštenju Policije Kosova.

Dukagjin Gashi, jedan od pljačkaša zlatare u Suvoj Reci, ubijen je u današnjoj akciji Policije Kosova, dok je njegov brat Korab Gashi u bjekstvu.

Bujar Basha, jedan od danas uhapšenih, poznat i po brojnim bjekstvima iz zatvora. Prije nekoliko godina, dva puta je pobjegao iz zatvora u Prizrenu i dva puta iz zatvora Dubrava.

Čak je u jednom intervjuu prije nekoliko godina opisao svoj prvi bijeg kao svoju sposobnost i iskorištavanje slabosti zatvorskog čuvara.

Inače, 23. novembra, dan nakon oružane pljačke u Prizrenu, policija je uhapsila trojicu osumnjičenih. Dvojici je Sud u Prizrenu odredio jednomesečni pritvor, dok je treći pušten na slobodu.

Obojica pritvorenika, Albin Beqiri i Fatmir Tahiri, osumnjičeni su za pomaganje u oružanoj pljački. Nakon hapšenja, upućeni su u pritvor u Zatvor visoke bezbjednosti u Diz.

Izvor: Reporteri.net/info-ks.net