Poslanik PDK

Poslanik PDK Bekim Haxhiu ocenio je da vlada Albina Kurtija neće opstati još dugo, navodeći da se pad vlade očekuje do sredine decembra, preneo je Reporteri.

"Maksimalno, opstanak ove vlasti biće decembar, ali ne dalje", rekao je Haxhiu za ATV i pozvao vladu da raspiše izbore.

"Pozivam ih i javno, hajde da izmerimo podršku. Idemo ka građanima. Prekršili ste sva obećanja, za koja ste dobili povjerenje građanina. Prvi put se dešava da se budžet Kosova više koristi za subvencije nego za kapitalne investicije", rekao je Haxhiu.

On je prokomentarisao i izjavu premijera Kurtija o nestanku opozicije poslije izbora, rekavši da je opozicija tu da ponudi alternativu.

"Opozicija je tu da ispravi vlast i ponudi alternativu. Volim ovo. Modus operandi brisanja političkih protivnika ne može da važi kao da su izbrisali poljsku naftu, poljski šećer… To vrijeme je prošlo", rekao je Haxhiu.

Dodaje da se građani stalno žale na Kurtijevu vladu.

"Ako imaju to povjerenje, zašto se onda plaše da vrate mandat narodu. Ako su Kurti i njegova vlada dobro radili, građani to cijene. Međutim, svi imaju zamjerke na ovu vladu. Priča se da je dio novca koji je ukraden kroz energetsku aferu, preko Martina Berishaja, uložen u društvene mreže i Samoopredjeljenje ga je koristio za predizborne kampanje", rekao je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri