Zastrašivanje

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova poručio je da vlast na čijem je čelu Albin Kurti započela kampanju linča protiv pravosudnog sistema jer hapsi funkcionere zbog korupcije.

Tahiri je, reagujući na napad ministarke pravde Albulene Haxhiu na Specijalno tužilaštvo, naveo da je "posljednjih dana autoritarna vlast pokrenula kampanju linča protiv pravosudnog sistema, sa posebnim akcentom na kosovski tužilački sistem, čiji je cilj zastrašivanje i ucjenjivanje tužioca".

"Vrlo je jasno da svrha vlasti nije osuđivanje bilo kakvog krivičnog djela, već stvaranje fiktivnih argumena sa kojima bi se tužilaštvo napalo, baš u vrijeme kada se funkcioneri te vlasti gone za korumpirana djela. Kako bi narušili integritet tužilaca i urušili poverenja u sistem tužilaštva, eksponenti vlasti izlaze sa snimcima koji podsjećaju na linč", naveo je Tahiri na Facebooku.

On je pozvao kosovski tužilački sistem da "nastavi svoj beskompromisan rad u borbi protiv kriminala i korupcije, kako nalažu zakoni i ustav".
 
Izvor: Kosovo Online