Tu imamo problem

Predsjednik poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri izjavio je da je jučerašnji neuspjeli referendum u četiri opštine na sjeveru pokazao da Srbija i dalje ima veliki uticaj na Srbe na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

“Srbija mora da shvati da Kosovo ima svoja ustavna i zakonska pravila i da je to dužnost izabranih institucija, a videlo se da je uticaj Srbije na srpsku zajednicu na Kosovu i dalje veliki. Vučićev politički uticaj i dalje postoji. Tu imamo problem sa legitimitetom. Naš zahtjev kao AAK je da u temama koje se odnose na suverenitet, punu integraciju treba tretirati sa punim senzibilitetom“, rekao je Tahiri.

On je dodao da je Kosovu trebalo ukinuti sankcije odmah nakon događaja u Banjskoj.

Tahiri je rekao da je AAK zatražila da se kao prva tačka na dnevnom redu naredne sjednice parlamenta nađe i rasprava o neuspjehu vlade Albina Kurtija.

„Rasprava će otkriti totalnu degradaciju ove vlasti u ove tri godine, posebno u ekonomskom razvoju. Kosovo je i dalje pod sankcijama Evropske zajednice. Razgovaraćemo o svim tim temama. Rečeno nam je da premijera neće biti sljedeće nedjelje, ali ćemo dati prijedlog za njegovo razriješenje”, rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online