Hapšenja nisu dovoljna

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Besian Mustafa rekao je da hapšenja koja su se desila nisu dovoljna i da su potrebne istrage, kako je napisao, o kriminalnim vezama funkcionera Pokreta Samoopredjeljenje.

„Hapšenja nisu dovoljna. Potrebne su duboke istrage o kriminalnim radnjama i vezama najviših funkcionera Pokreta Samoopredjeljenje, koje ova stranka javno brani! Jasno se vidi da to nije stvar pojedinaca već sistema“, napisao je Mustafa na Facebooku.

On je naveo i imena više zvaničnika Pokreta Samoopredjeljene za koje je rekao da su umješani u različite slučajeve.

„Rozeta Hajdari milioni eura za pšenicu i ulje koje nikada nije došlo. Martin Berishaj prima milione eura iz Beograda za trgovinu energentima. Nagip Krasniqi je uhapšen zbog tendera u KEK-u vrednih desetina miliona eura. Faruk Mujka, bivši potpredsjednik Mitrovice, uhapšen je i u njegovoj kući je pronađeno 60.000 eura u gotovini. Hisen Muzliukaj, bivši direktor u Mitrovici i savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja. Liridon Fandaj odbornik u Suvoj Reci uhapšen zbog krađe poljoprivrednih subvencija. Odbornik u SO Priština Besnika Mujeci uhapšen zbog trgovine drogom. Berat Lahu takođe odbornik u SO Prištini umješan u slučaj Brezovica”, napisao je Mustafa na Facebooku.