Izuzetno dostignuće

Ambasador Kosova u Njemačkoj Faruk Ajeti saopštio je da će ubuduće advokati koji su licencu za obavljanje posla stekli na Kosovu moći da obavljaju svoj posao i u Njemačkoj.

Ajeti je na Facebooku ocjenio da je to sjajna vijest, da će puno značiti u odnosima Kosova i Njemačke, ali i za pravosuđe na Kosovu i zahvalio Njemačkoj na ukazanom povjerenju.

"Kakva sjajna vijest - advokati sa Kosova su zvanično priznati u Njemačkoj. Od sada će advokati licencirani na Kosovu moći da obavljaju svoju funkciju u Njemačkoj. Ovo je izuzetno dostignuće ne samo za odlične odnose između naše dvije zemlje, već i za kosovsko pravosuđe", napisao je Ajeti.

Kako dodaje, ovim će advokati sa Kosova moći i lakše da se uključe u međunarodne slučajeve i ponude svoju ekspertizu u pravnim stvarima.

"Ovo novo poglavlje nudi izvanrednu priliku da znanje i iskustvo kosovskih advokata budu u pravičnoj proporciji sa međunarodnim standardima pravde i pravne integracije, odnosno podobnosti pravnog okvira kosovske pravne profesije sa njemačkim i evropskim", naveo je Ajeti.

Izvor: Kosovo Online