Paradoksalno

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti reagovao je nakon tužbe koje je ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari podnela protiv medija "Nacionale" zbog objavljivanja audio-zapisa koji pokazuju zloupotrebe sa državnim rezervama i tužbe šefice Samoopredjeljenja u skupštini Mimoze Kusari-Lila podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg poslanika i funkcionera Srpske liste Slavka Simića za audio snimke koje je objavio isti medij.

Hoti je na Facebooku napisao da su "pravosuđu danas podnete dvije tužbe eksponenta vlasti protiv onih koji su ih potencijalno snimili i objavili razgovore u kojima su akteri ovi eksponenti vlasti".

"Paradoksalno, što se tiče onoga što je objavljeno u medijima, nijedna tužba nije vezana za ono što se govori na snimcima", naglasio je Hoti.

Prema njegovim riječima, ovo je "apsurdna situacija u demokratiji", dodajući da bi "normalan političar, koji osjeća javnu odgovornost, podneo ostavku dok ova dešavanja ne rasvjetle pravosudni organi".

"Naravno da ne očekujem da će ti demagozi preuzeti bilo kakvu odgovornot, jer se radi o istim ljudima koji na funkciji drže ambasadora koji potencijalno može biti optužen za milionski skandal, protiv kojih je vođena i parlamentarna istraga", naveo je on, misleći na slučaj ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja, koji je osumnjičen za koruptivne poslove.

 Bivši premijer Kosova je naglasio da su to su isti ljudi, koji ne smenjuju šefa KEK-a (Nagipa Krasniqija), "već ga drže suspendovanog i isplaćuju mu platu od preko 1.500 eura mjesečno, iako se zna da je u pritvoru".

Izvor: Kosovo Online