Odgovorila na kritike

Ministrica spoljnih poslova Kosova Donika Gervalla odgovorila je na kritike koje su usljedile nakon njene izjave da je "EU tigar od papira", i poručila da ona nije glasnogovornica Evropske unije, već da "fanatično brani istinu i interes Kosova'.

Gervalla je na Facebooku, citirajući svoju izjavu u kojoj je navela da je EU nemoćna bez SAD i NATO, upitala sve one koji su je kritikovali posljednjih dana "šta nije istina od onoga što je rekla".

"Javno pozivam 'stručnjake' da nam kažu koja riječ u mojoj izjavi je netačna, prije nego što se predaju ličnim napadima i etiketiranju. Ja sam zamjenca premijera i minisrica Vlade Kosova, nisam glasnogovornica EU ili bilo kog drugog mehanizma. Kao svaki odgovoran političar, fanatično i glasno branim istinu i interes svoje zemlje, gdje god imam priliku da govorim, kao što drugi brane interese država ili organizacija koje predstavljaju“, istakla je Gervalla.

Smatra da se katastrofa Kosova ogleda i u jadnom stanju opozicije i njenih predstavnika.

"Kao i za vrijeme vlasti, ni sada u opoziciji nemaju plan, strategiju, viziju, dostojanstvo. Opozicija, osim ličnih napada zasnovanih na glasinama i bombastičnim i netačnim naslovima, ne nudi ništa“, navela je, između ostalog, Gervalla.