Član SDP-a

Član Socijaldemokratske pratije Nolj Nushi rekao je da ideja o održavanju izbora na sjeveru nije dobra i da ne doprinosi demokratiji, prenosi Ekonomija onlajn.

Nushi je rekao da izvještaji nevladinih organizacija pokazuju da nema srpskog kandidata za gradonačelnike u Sjevernoj Mitrovici i Leposaviću.

"Vlast u dvije opštine je 95 odsto srpska, ali nema srpskog kandidata. Znamo šta ova logika seje, znamo kakvu napetost može da izazove pokušaj da se izbori održe 'nasilno'. To je istorija neprekidnih tenzija koje je Vlada često izazivala, što je dovelo do situacije da smo taj dio teritorije već učinili objektom odnosa sa Srbijom, koju nazivamo kriminalnom, ali na kraju sklopimo sporazum sa njom“, rekao je Nushi za RTV Dukagjini.

Dodao je da iz studija koje su urađene proizilazi da je distanca između Srba na sjeveru i institucija Kosova, zbog tenzija koje je izazvala Vlada, povećana.

"Ovde je problem što Kurti vidi sjever ili želi da nam ga 'proda' kao problem organizovanog kriminala", dodao je Nushi.

Nushi je u vezi sa jučerašnjim ranjavanjem Milana Jovanovića naglasio da je zabrinut zbog političke situacije, „jer je u očima svijeta Policija Kosova lagala“.

"Policija je ušla u opasnu političku igru na sjeveru“, dodao je on.

Kada je riječ o sporazumu sa Srbijom, Nushi matra da je samo Kosovo dobilo precizne i konkretne obaveze iz tog sporazuma, ali je iznenađen što je Besnik Bislimi priznao da postoji grupa koja će pisati statut ZSO i da je na čelu te grupe poslanik iz Srbije.

"Ovo pokazuje koliko Kosovo ima malo uticaja na proces dijaloga", zaključio je Nushi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online