Sekretar SDP-a

Sekretar Socijaldemokratske partije Nol Nushi izjavio je da je potpredsjednik Besnik Bislimi najtragičnija figura u Vladi Kosova zato što ga Albin Kurti koristi da obavlja "prljave poslove", prenosi Gazeta Blic.

“Ključna tačka ove vlade je dijalog sa Srbijom. Mislim da je Besnik Bislimi tragična figura ove vlasti, koja uvijek izađe pred javnost kada treba da se kaže suprotno od onog ranije. Dakle, Kurti je postavio Besnika da radi te prljave poslove”, rekao je Nushi.

On je Kurtijev poziv opoziciji za izbore ocjenio kao igru, zato što, kako ističe, neće odustati od vlasti.

„Kurtijeva spremnost i ponude za izbore su njegova igra, on odbija da ode sa vlasti. Bićemo svjedoci da će Kurti biti mnogo gori od svih drugih kada je vlast u pitanju“, rekao je Nushi.

Nushi je pozvao opoziciju da ne potpisuje prijedloge koje im nudi vlada. Kako je naveo, građanima se čini da je Kurti na vlasti ne tri, već deset godina i umorili su se od njegove populističke politike.

„Prošle su tri godine, ali se za mnoge građane čini da je Albin Kurti na vlasti već deset godina, jer je njegova vlada zamorna i sa mnogo tenzija koje nisu u funkciji ni zbog jednog važnog cilja osim zbog njegovih populističkih razloga“, rekao je Nushi.

Kako je ocjenio, građani danas ne žive bolje nego prije tri godine, već u mnogim sferama žive i gore.

„Danas ne možemo da kažemo da građanin živi bolje i da je položaj Kosova bolji nego prije tri godine, čak i u mnogim sferama, mislili smo da se ne pogoršava, ali je vlast dokazala suprotno, čineći ga još lošijim nego što je bili ranije", kazao je Nushi.

On je izrazio nadu da će “građani postati svijesni i prestati da vjeruju u ovu prevaru".

Prema Nushiju, tamo gde je Kurtijeva vlada najviše podbacila je ekonomija, a slično je i kada je riječ o obrazovanju, a da je u zdravstvu napravljen, kako je kazao, eksperiment.

„Ekonomija nastavlja da funkcioniše u 'leru', odnosno bez ikakve intervencije vlade da je poveća ili proširi u bilo kom resoru. Danas privreda posluje bez ikakve pomoći vlade, osim nekih inspekcija koje često djeluju kao osveta nekom biznisu, u zavisnosti od toga u kom je političkom krilu", rekao je Nushi.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic