Totalitarni mentalitet

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati je rekao da najnoviji izvješaj Reportera bez granica potvrđuje da premijer Albin Kurti ima totalitarni mentalitet i da pokušava da ograniči medije koji pišu o njegovoj vlasti, prenosi Front onlajn.

Kosovo je palo za 19 mjesta kada je u pitanju Indeks slobode štampe. Sa 56. pozicije prošle godine, Kosovo je ove godine otišlo na 75. poziciju.

"Posljednji izvještaj potvrđuje da Kurti ima totalitarni način razmišljanja jer pokušava po svaku cijenu da ograniči medije koji izvještavaju o njegovom lošem upravljanju i komičnom kreiranju politike. Ograničenja i pritisci na medije su jasan pokazatelj da Kurti zahtjeva po svaku cijenu da se potčine njegovom diktatu i hegemoniji“ izjavio je Kastrati.

Kastrati rekao je da ovakvo rangiranje u izveštaju Reportera bez granica potvrđuje da je dolaskom Kurtija na vlast riječ "sloboda" na Kosovu samo prazan pojam.

„Kurti i postupci njegovog režima diktiraju medijima samo opstanak, pokušavajući da ih nateraju da pokleknu pred nepravdama ovog režima“, ističe Kastrati.

On je optimističan da slobodni novinari neće dozvoliti da se sloboda govora ugasi.

„Ovim akcijama Kosovo je u velikoj meri narušeno i naš imidž je pao na međunarodnom planu“, izjavio je Kastrati.

Izvor: Kosovo online/ Front online