NBA PLAY-OFF

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa već u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige iznenadili su prvake Denver Nuggetse rezultatom 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.

Prvo ime Minnesotine pobjede u Denveru bio je Anthony Edwards s 43 poena, sedam skokova i tri asistencije, a ovo mu je bio treći meč u karijeri s barem 40 poena u play-offu.

Edwards je zabio 25 poena već u prvom poluvremenu, a u četvrtoj četvrtini utakmicu je preuzeo rezervni centar Naz Reid koji je u posljednjoj dionici postigao 14 od svih 16 poena.

Karl-Anthony Towns je dodao 20 poena, Mike Conley je zabio 14 uz 10 asistencija, a Rudy Gobert je uz šest poena imao 13 skokova i tri blokade. Bh. košarkaš Luka Garza nije ulazio s klupe za rezervne igrače.

S druge strane, Nikola Jokić je utakmicu završio s 32 poena, šutirajući tek 11/25, a ostao je na osam skokova i devet asistencija.

Međutim, imao je i čak sedam izgubljenih lopti koje su gosti gotovo redovno kažnjavali u kontranapadima.

Inače, druga utakmica serije, ponovno u Denveru, igra se u noći s ponedjeljka na utorak u 4:00 sata po srednjoevropskom vremenu.