Saopštenje

Na Kosovo je od 1999. godine od njemačke vlade stiglo 660 miliona eura podrške, dok su direktne strane investicije od 2007. do 2022. dostigle cifru od 1,51 milijardu eura, preneo je Reporteri.

To je istaknuto na večeri koju je, povodom obilježavanja 15 godina saradnje Kosova i Njemačke, organizovala Njemačka privredna komora, a kojoj su prisustvovali premijer Albin Kurti, zamjenik premijera Besnik Bislimi i ministri Liburn Aliu i Rozeta Hajdari, te ambasador Njemačke na Kosovu Jorn Rohde.

„Tokom večere razgovarali smo o plodnoj saradnji dvije zemlje, počev od 1999. godine do danas. Od 1999. godine na Kosovo je stiglo 660 miliona eura podrške Vlade Njemačke, dok su strane direktne investicije od 2007. do 2022. godine dostigle cifru od 1,51 milijardu eura”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prva adresa za investitore koji dolaze iz Njemačke je upravo Njemačko-kosovska privredna komora, koja sa članstvom od 200 kompanija predstavlja jedan od katalizatora poslovanja između kosovskih i nemačkih kompanija.

“Ova večera je i predznak za uspješan nastavak odnosa između dvije zemlje“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri