Upad policije u kući monstruma

Sokol Halili, osumnjičen za ubistvo trudne supruge Hamide Magashi ispred klinike za ginekologiju u Prištini, ubio se danas kad ga je policija opkolila.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi veliki broj policajaca koji je opkolio kuću u kojoj se krio Halili. Ubica trudne supruge, međutim, nije hteo da se preda već je presudio sebi.

Ministar unutrašnjiih poslova Kosova Xhelal Sveçla potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo.

Sveçla je u objavi na Facebooku naveo da je Policija locirala osumnjičenog za ubistvo trudnice u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini. Međutim, kako dodaje SSveçla, Sokol Halili nije želeo da se preda već je izvršio samoubistvo.

- Nakon intenzivnog rada svih jedinica locirali smo ubicu Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio. Policija i policijski inspektorat nastaviće istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva - napisao je Sveçla.

Hamide Magashi (35), podsjetimo, ubijena je u srijedu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Mjesecima trpela zlostavljanje

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Dan prije ubistva otišla je na kliniku u Prištini na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće nedjelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta pretio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Hamide se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.