Gubi podršku

Bivši saradnik Albina Kurtija analitičar Shkelzen Gashi pojedine izjave premijera Kosova izrečene na sastancima unutar Pokreta Samoopredjeljenje vidi kao "prijetnje" aktuelnim ministrima da će biti smenjeni, jer je mnogo pristalica ove partije nezadovoljno radom vlade.

"Ne trebaju nam bahati ljudi", rekao je premijer Albin Kurti pred rukovodstvom Pokreta Samoopredjeljenje, i dodao da ko uzme poziciju u njegovoj vladi biće tu da služi, a ne da vlada, prenosi Bota sot.

Shkelzen Gashi smatra da je ovo znak da Kurti shvata da gubi podršku.

"Video je da su mnogi članovi Samoopredjeljenja, pristalice i glasači nezadovoljni učinkom ministara i vlade uopšte", kaže Gashi i dodaje da je Kurti, bar u svom javnom govoru, porukom da "niko nije nedodirljiv" ostavio prostor za smjenu ministara.

Međutim, uprkos svemu što je izjavio sam Kurti, novinar Astrit Gashi ne očekuje promjene u vladinom kabinetu. Bar ne prije nego što prođe polovina mandata Vlade.

Prema njegovim riječima, aktuelne ministre Kurti nema sa kim da zamjeni i to je jedan od razloga što ne očekuje promjene u vladinom kabinetu.

"Zapravo, Kurti više nije u stanju da privuče kompetentne kadrove u vladu iz mnogo razloga", rekao je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Bota Sot