Dosta je čekanja

Predsjednik Saveza nezavisnih sindikata Elektrokosova Ahmet Hiseni rekao je da radnici Kosovske elektrodistributivne kompanije traže povećanje plata od 100 eura i da će štrajk osim danas biti nastavljen i sutra i u petak ako ne bude bilo promjena, prenosi Ekonomia Online.

"Kako smo vas obavjestili danas počinje štrajk u svim okruzima i podokruzima. Pozvali smo sve radnike da dođu u okruge, kao što je Prištinski okrug koji ima pod okrug Peć, Podujevo, Glogovac, Obilić, Kosovo Polje, tako da će prvi dan početi ovako. Štrajk je tri dana, danas počinjemo sa sat, sutra sa dva, prekosutra sa tri sata", rekao je Ahmeti.

Ahmeti je dodao je da Sindikat čeka poziv za razgovor od nadležnih za rješavanje ovog problema.

"Naš zahtjev je povećanje plata od 100 eura. Razgovarali smo ali nismo htjeli da vršimo pritisak na njih zbog krize sa epidemijom a zatim i energetske krize, čekali smo mart kako nam je uprava i rekla. U martu smo sjeli, a oni su nam ponudili povećanje od 30 eura po radniku. Za nas kao sindikat to je neprihvatljivo. Tražili smo po 100 eura za povećanje za svakog zaposlenog", rekao je Ahmeti.