Tragedija!

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kaže da ako plate u javnom sektoru ne budu povećane do januara sljedeće godine, kada stupa na snagu vizna liberalizacija, Kosovo rizikuje da ostane bez građana i stručnjaka u mnogim oblastima, prenosi Reporteri.

Haradinaj je rekao da bi povećanje plata u javnom sektoru poboljšalo i položaj radnika u privatnom sektoru, što bi uticalo i na povećanje njihovih plata.

Dodao je da vizna liberalizacija stupa na snagu 1. januara 2024. godine i ako se do tada nešto ne riješi Vlada će snositi odgovornost za još jednu tragediju.

“Struja je poskupela, troškovi života takođe, a nedavno je povećan i porez na imovinu. Kako je moguće da nema povećanja plata? Kakva je to logika. Ako je ranije plata bila 600 eura, danas je to 400. Ako se ovaj trend nastavi, bez povećanja plata do 1. januara, bićete odgovorni za još jednu tragediju. Ako se plate u javnom sektoru povećaju, odmah se popravlja i položaj u privatnom“, rekao je Haradinaj na sjednici Skupštine.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri