Nepravilnosti

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da su tržišni inspektori obavili kontrolu težine hljeba nakon brojnih pritužbi građana i da su novčano kažnjene četiri pekare, prenosi Lajmi.

Ministarstvo je istaklo da su tržišni inspektori u različitim gradovima na Kosovu naišli na nepravilnosti vezane za težinu hljeba.

"Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine (MINT) preko Tržišne inspekcije nastavilo je provjeru težine hljeba, u cilju zaštite potrošača, zbog pritužbi koje smo dobili od građana Kosova. Prilikom inspekcija u različitim gradovima tržišni inspektori naišli su na nepravilnosti u pogledu težine hljeba", navelo je Ministarstvo.

Dodaje se da je kod nekih proizvoda nedostajala deklaracija i da su primenjene kaznene mjere u skladu sa važećim zakonima.

"Prilikom ovih nadzora Tržišna inspekcija je izrekla četiri novčane kazne. Tržišna inspekcija zahvaljuje svim potrošačima koji nastavljaju da šalju pritužbe Odjeljenju za zaštitu potrošača MINT-a i uvjerava građane da će biti aktivna u saradnji sa tržišnim inspektorima u opštinama. Inspekcijski nadzori će se nastaviti i ukoliko se utvrde nepravilnosti usljediće kaznene mjere u skladu sa važećim zakonima", navelo je Ministarstvo.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net