Najavljuju zajedničke akcije

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture, Sindikat javne uprave i Sindikat policije izrazili su nezadovoljstvo verzijom Nacrta zakona o platama koju su mediji objavili jučer, prenosi Koha.

Sindikat obrazovanja je najavio da će se sljedeće nedjelje okupiti i razgovarati o trenutnoj situaciji i koordinisati aktivnosti i djelovanje sindikata.

"Predstavnici Sindikata obrazovanja, Sindikata javne uprave i Sindikata policije sastali su se danas da razgovaraju o situaciji koja je nastala nakon prosleđivanja verzije Nacrta zakona o platama. Oni su istakli zabrinutost i ponovili su svoje primjedbe na Nacrt zakona o platama. Predstavnici ova tri sindikata naveli su da su u susret sastancima sa resornim ministarstvima formirali radne grupe koje pripremaju konkretne i argumentovane prijedloge koje će izneti. Predstavnici ova tri sindikata izrazili su veliko nezadovoljstvo verzijom Nacrta zakona koja kruži i saglasili su se da će, početkom naredne sedmice, organizovati tematski okrugli sto uz učešće svih sindikata na kojem će se raspravljati o trenutnoj situaciji u svim sektorima i na kojem će koordinirati sindikalne aktivnosti i akcije“, navodi se u saopštenju Sindikata obrazovanja.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore