Mališevo

Učenici Gimnazije "Hamdi Berisha" u Mališevu protestovali su jutros, zbog sumnje da je zamjenik direktora ove škole seksualno napao učenicu, prenosi Express.

Dvorište i prostori u Gimnaziji "Hamdi Berisha" u Mališevu jutros su ispunjeni transparentima protiv seksualnog uznemiravanja.

Ovaj protest učenika uslijedio je nakon sumnje da je zamjenik direktora gimnazije seksualno napao učenicu, a koji je juče uhapšen.

Portparol policije regiona Đakovice, Nysret Xhurkaj izjavio je u utorak da se sumnja da se slučaj dogodio 16. decembra u prostorijama gimnazije, a policiji ga je 20. decembra prijavio otac učenice.

„U policijskoj stanici Mališevo, 20.12.2021 oko 21:30, podnosilac žalbe je došao i prijavio slučaj seksualnog napada koji se dogodio nad njegovom maloletnom ćerkom. Prema navodima podnosioca žalbe, slučaj se dogodio 16.12.2021. godine u prostorijama gimnazije "Hamdi Berisha" u Mališevu, gdje njegova ćerka pohađa nastavu“, izjavio je za Express portparol policije za region Đakovice, Nysret Xhurkaj.

Xhurkaj je naveo da se maltretiranje navodno dogodilo u jednom od školskih kupatila, dok je žrtva bila u toaletu.

„Sumnja se da je seksualno uznemiravanje izvršila osoba koja je na funkciji zamjenika direktora u ovoj školi. Prema navodima podnosioca pritužbe, incident se dogodio u jednom od kupatila ove škole kada je žrtva bila u toaletu, a osumnjičeni je ušao, i seksualno uznemiravao žrtvu“, naveo je on.

„Povodom ovog slučaja saslušani su oštećeni i osumnjičeni, kao i neki svjedoci. Istrage su u fazi prikupljanja ostalih dokaza, a za dalji razvoj događaja obavještavamo vas dodatnim izvještajem. Odlukom tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati“, rekao je Xhurkaj.

Osnovno tužilaštvo u Đakovici, Odjeljenje za teška krivična djela, zatražilo je od nadležnog suda u Đakovici određivanje pritvora protiv okrivljenog A.K, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo „seksualni napad“.

Prema zapisu, slučaj se dogodio 16. decembra 2021. godine u Gimnaziji „Hamdi Berisha“, u Mališevu, dok je državni tužilac protiv okrivljenog zatražio pritvor od 30 dana, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Izvor: Gazeta Ekspres/Kossev