Član Pokreta Samoopredjeljenje

Član Pokreta Samoopredjeljenje Kreshnik Ahmeti rekao je u intervjuu za Ekonomiju Onlajn da je razriješenje konzula dobra odluka vršioca dužnosti predsjednika Kosova Vjose Osmani, jer je njihovo imenovanje bilo nezakonito.

"To su pravi koraci i nadamo se da su to prvi koraci u okviru procesa donošenja odluka koje bi trebalo da preduzme vršilac dužnosti predsjednika gospođa Osmani, jer pored zadataka u misijama koje su neregularno obavljene, imamo i unapređenja koja su proglašena nezakonitim, a u koja je bio umiješan i bivši predsjednik Thaçi", rekao je Ahmeti.

Ahmeti je istakao da izjava premijera Avdullaha Hotija da nije bio upoznat sa imenovanjem, pokazuje da Kosovo zaista nema vladu.

"Nevjerovatno je da legitimni premijer poput ovog kog imamo ne zna i ne može da upravlja ministarstvima koja ima u svom kabinetu", dodao je on.

Ahmeti je rekao da je spoljna politika Kosova izuzetno degradirana.

On je naglasio da postupak Ministarstva spoljnih poslova, i imenovanja koja su se desila, ukazuju da ne postoji ni koordinacija, ni zajedničko upravljanje u Vladi.

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani ukinula je četiri uredbe o imenovanju generalnih konzula u Pragu, Ljubljani, Skoplju i Tirani.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online