Ukida sve usluge zbog neplaćanja

Preduzeće "Loti", sa kojim je Ministarstvo zdravlja dogovorilo prevoz žrtava koronavirusa, ukinuće sve usluge zbog neplaćanja.

Ova kompanija je Ministarstvu zdravlja dala rok do sutra u 13 sati da uplati ono što duguje, prenosi Gazeta Express.

Vlasnik prefuzeća Bashkim Kameri rekao je da od početka pandemije nisu dobili nikakvu uplatu za usluge koje su obavljali. Stoga su odlučili da više ne čekaju.

"Od početka pandemije nismo dobili nikakvu uplatu za usluge koje smo pružili. Imali smo oko 300 slučajeva. Plaćanja nisu izvršena ni za jedan. Zato smo odlučili da od sutra u 13 sati više ne radimo", rekao je Kameri.

On je dodao i da su morali da se zaduže da bi izvršili ove usluge.

"Morali smo da se zadužimo da bismo izvršili usluge koje su ugovorene. Veoma smo umorni od ove situacije. Zbog finansijske situacije ne možemo više da čekamo", rekao je Kameri.

On je rekao da je uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja, ali da oni nisu odgovorili.

"Pisao sam ministru zdravlja Armendu Zemaju, ministru pravde Selimu Selimiju, glavnom inspektoru sanitarne i sudske medicine. Sve smo ih obavjestili o ovom stanju, ali nije bilo reakcije. Jedina smo kompanija koja je pružala ove usluge od početka pandemije", naveo je on.

Ukazao je da je Univerzitetskom kliničkom centru Kosova dostavio sve račune za usluge do dana kada je razriješen bivši direktor Basri Sejdiu.

Portparol Ministarstva zdravlja Faik Hoti rekao je da je ovo pitanje urgentno i da će biti riješeno vrlo brzo.

"I ministarstvo i Univerzitetski klinički centar Kosova će hitno doneti odluku. To je urgentno i riješićemo čim budemo mogli. Ministarstvo se bavi ovim pitanjem, tako da neće biti problema. O ovoj temi razgovarano je juče na sastanku Odbora za procjenu situacije sa koronavirusom“, rekao je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express