Zatražio da obezbjedi potreban broj glasova u Skupštini

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi ponovo je zatražio od lidera DSK Ise Mustafe da mu zvanično dostavi ime potencijalnog mandatara za sastav nove vlade, prenosi Klan Kosova.

Thaçi je u pismu poručio Mustafi da takođe treba da obezbjedi potreban broj glasova u Skupštini i obeća da će stvoriti stabilnu i sveobuhvatnu vladu.

Kako Klan Kosova saznaje, u pismu Thaçija navodi se da su nakon javnih konsultacija sa svim liderima političkih stranaka zastupljenih u Skupštini lideri svih tih stranaka, izuzimajući Samoopredjeljenje, jednoglasno bili za formiranje nove izvršne vlasti i da se ne ide ponovo na izbore.

"U skladu sa mojim ustavnim mandatom i sa presudom Ustavnog suda, da bi se izbjegli prijevremeni izbori, da bi se održala stabilnost zemlje i u skladu sa hitnošću da se dobije nova vlada sa legitimitetom od Skupštine Republike Kosovo, u skladu sa dominantnim kriterijumima za formiranje vlade, molim vas još jednom da, bez gubljenja vremena, predložite potencijalnog mandatara za formiranje vlade, koja mora da obezbjedi potreban broj glasova u Skupštini Kosova i obeća da će da se stvori stabilna i sveobuhvatna vlada", navodi se u pismu Thaçija, upućenom predsjedniku DSK, prenosi Klan Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova