Cilj nemiri i destabilizacija

Bivši član parlamenta Milaim Zeka, kako piše Lajmi, izjavio je da u političkom okruženju Albina Kurtja ima ljudi koji su umješani u terorizam, drogu i prostituciju, optuživši, kako dalje navodi taj dnevnik, aktuelnog premijera Kosova da okuplja takve ljude oko sebe.

Zeka je na svojoj Facebook stranici izneo optužbe i na račun potpredsjednice skupštine Arberie Nagavci, koja se, prema njegovim riječima, bavila prodajom diploma dok je bila direktorka škole u Đakovici.

„Nagavci vodi ovu orkestriranu sektu. Prema svjedočenjima iz Đakovice (A.Hoti), u vrijeme kada je bila direktorka osnovne škole ’Yll Morina’ u Đakovici, bavila se prodajom diploma studentima Univerziteta ’Fehmi Agani’, koji su studirali jezik i književnost. Cijena diplome, prema ovom svjedočenju, bila je 150 eura. Sad zamislite kako se bore protiv organizovanog kriminala na Kosovu“, napisao je on.

Prema međunarodnim izvorima iz Brisela, koje je Zeka citirao, u proteklih nekoliko dana supruga jednog političkog lidera na Kosovu unela je milion eura, a taj novac trebalo bi da bude upotrebljen za izazivanje nemira na Kosovu.

„Ove informacije postaju još vjerodostojnije ako se ima u vidu da je premijer Kurti, u razgovoru sa inostranim novinarima, javno rekao da će podržati takve proteste i da će zemlja biti destabilizovana“, naveo je Zeka, piše Lajmi.

„Da ne govorim o nekim političkim savjetnicima koji orkestriraju sulude kampanje protiv onih koji razmišljaju drugačije i političke protivnike stavljaju na crne liste. Ovu političko-talibansku sektu podržava historijski sluga Beograda – Veton Surroi, koji rasistički govori portiv svih antijugoslovena i ima hrabrosti da proklinje zemlju koja je oslobodila Kosovo, Ameriku sa saveznicima. Zamislite onda šta su u stanju da učine običnom građaninu“, napisao je Zeka.

Prema njegovim riječima svako ko ne poštuje Ustavni sud i druge organe pravosuđa i bezbjednosti je protiv budućnosti Kosova.

Izvor: Lajmi/Kosovo Online