Bivši lider stranke ORA i publicista

Bivši lider stranke ORA i publicista Veton Surroi podržao je Albina Kurtija i smjenjenu Vladu Kosova zbog odluke da prihvate donaciju iz Srbije od 1.000 testova za koronavirus.

"U ovom trenutku ne treba ulagati u političke sukobe sa Srbijom jer biće drugih megdana za nastavak konfrontacije sa državom koja je ubila više od 12.000 Albanaca, silovala 20.000 žena i muškaraca i raselila preko milion stanovnika sa Kosova”, poručio je Surroi u objavi na Facebook nalogu.

„Hiljadu testova koji su došli iz Srbije je hiljadu testova za testiranje ljudi zaraženih koronavirusom ili potencijalno zaraženih. Nema potrebe miješati zdravlje građana Kosova sa odnosima sa Srbijom, niti dodavati otrov u naš politički život, ima ga previše", poručio je  Surroi.

Srbija je donirala Kosovu 1.000 testova na koronavirus, kao pomoć za Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova.

Ova donacija iz Srbije stigla je nakon video konferencije prije par dana na kojoj su, između ostalih, učestovali ministar zdravlja Srbije Zatibor Lončar i ministra zdravlja Kosova Arben Vitia.

Kako je za Kosovo Online potvrdio izvor iz Vlade Srbije, Beograd ne želi da se ova priča politizuje, niti traži išta zauzvrat, i da je Srbija ponudila da pošalje Kosovu svu opremu koja je potrebna u ovoj zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.

Izvro portala je podsjetio i da zvaničnici Beograda javno pozivaju Srbe na Kosovu da poštuju i preventivne mjere koje propisuje Priština.

Izvor: Kosovo Online