Gradonačelnik Prištine

Poslije širenja pandemije i velikog broja zaraženih, Oština Priština je započela pripreme za najgoru situaciju koju može da izazove koronavirus, javlja Klan Kosova i navodi da je gradonačelnik Shpend Ahmeti rekao je da se u narednim danima očekuje porast broja zaraženih.

"Sada imamo ekonomski paket, preduzeća smo izuzeli od različitih poreza, pokrenućemo program grantova i nastavićemo tako. Mi se pripremamo za najgore. Ako postoji potreba za krevetima, dezinfikovali smo neke prostore da budu spremni ako dobijemo zahtjev jer nema više kreveta na UKCK.

Pripremamo se jer može doći do situacije koju vidimo u drugim zemljama. Spremni smo, ali ne znamo šta nas čeka. Ako bude veće krize, nastavićemo sa drugim mjerama", napomenuo je Ahmeti.

Gradonačelnik Prištine je naveo da  sprovode mjere koje je preduzela vlada, ma kakve one bile.

„S obzirom na to da radimo sa ograničenim brojem osoblja, jer je 80 odsto radnika kod kuće, dobar posao radi zdravstveno osoblje, inspekcija, radnici koji oobezbjeđuju da se pružaju osnovne usluge, čišćenje, MUP.

Zadovoljan sam radom naše opštine, imamo jedinstvo političkih subjekata. Oni sprovode odluke vlade, ma kakve bile, mi ih ne osporavamo", precizirao je on.

Ahmeti je poručio da će nastaviti sa mjerama za održavanje Prištine čistom u sprečavanju virusa.

"Rezultat toga je da imamo dva slučaja dnevno. Virus je unutra, siguran sam da će doći do povećanja broja, ali je ideja da se taj broj smanji na najmanju moguću mjeru. I dalje ćemo se fokusirati na održavanje Prištine čistom, sprečavanje širenja i ključnog ekonomskog paketa koji ćemo sprovesti.

Cilj je biti blizu građaninu. Opština je vlasništvo građana Prištine, ako država ne pomogne u ovom periodu, onda nam i ne treba“, napomenuo je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova