SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Ministarka administracije i lokalne samouprave Emilija Redžepi sastala se jučer u Prištini sa predstavnicima Svjetske banke sa kojima je razgovarala o implementaciji trogodišnjeg projekta "Učešće mladih u lokalnom ekonomskom razvoju iz JSD granta", saopšteno je iz Ministarstva administracije i lokalne samouprave.

Pomenuti projekat biće finansiran od strane Japanske vlade i biće sproveden u 10 opština u iznosu od približno tri miliona dolara, u vremenskom periodu od tri godine, navedeno je u saopštenju.

Cilj tog projekta je da se poboljša društveno ekonomska uključenost najmanje 3000 neuključenih mladih osoba, uzrasta od 15 do 29 godina, pripadnika svih zajednica sa akcentom na marginalizovane grupe.  

Taj projekat biće u oblasti obuke i ulaganja u inicijative mladih, a cilj je uključivanje mladih u lokalni ekonomski razvoj.

Ministarka Redžepi je izrazila zahvalnost predstavnicima Svjetske Banke koji su prepoznali problem mladih na Kosovu i koji će kroz taj program u odabranim lokalnim samoupravama uključiti što veći broj mladih ljudi i njihovo dalje afirmisanje.

Pomoć i podrška mladima je od suštinskog značaja i treba biti prioritet kako centralnih tako i lokalnih institucija, navedeno se u saopštenju.  

MALS će u narednom periodu akcenat staviti na rješavanje problema mladih, njihovo zapošljavanje i pružanje podrške njihovim inicijativama.

Saradnja MALS-a i Svjetske Banke biće nastavljena i u narednom periodu, potvrđeno je na sastanku održanom u prostorijama MALS-a.