POVRATAK KUĆI

Nogometaši Frosinonea i Parme sinoć su podijelili bodove u utakmici 1. kola Serije B koja je završena rezultatom 2:2, a susret odigran na stadionu "Benito Stirpe" obilježio je veteran Gianluigi Buffon (43).

Naime, legendarni golman je nakon tačno 20 godina zaigrao za Parmu, klub u kojem je i počeo svoju veličanstvenu karijeru.

Buffon je prije odlaska u penziju odlučio vratiti se na mjesto gdje je sve počelo, a odakle je 2001. godine u transferu vrijednom 52 miliona eura prešao u Juventus.

Unatoč dva primljena gola, Buffon je odradio dobar posao budući da je imao nekoliko odličnih odbrana i jedan je od zaslužnih što je Parma osvojila bod.

Domaći su poveli nakon pola sata igre golom Zerbina, a pet minuta prije odlaska na odmor izjednačio je Tutino. Man je u šestoj minuti nastavka donio preokret, a onda su uslijedili napadi domaćina u kojima se istakao Buffon.

Ipak, spasa mu nije bilo dvije minute prije kraja meča kada je Charpentier postigao pogodak za konačnih 2:2.

Poseban dan za Buffona i navijače Parme bit će 29. augusta kada će legendarni golman zaigrati pred svojom publikom nakon 20 godina u duelu protiv Beneventa.