DOSAD NEVIĐENA SITUACIJA

Predsjednik španskog prvenstva Javier Tebas je u razgovoru za inostrane medije otvoreno priznao da navija za Real Madrid.

Mnogi navijači Barcelone su ranije izražavali nezadovoljstvo zbog odluka koje je Tebas donosio, a išle su protiv katalonskog i u korist madridskog tima pa su sada dobili i potvrdu da je prvi čovjek La Lige navijač njihovog najvećeg konkurenta.

Tebas je u razgovoru za inostrane medije govorio o potencijalnom transferu Kyliana Mbappea u Real te dao svoje mišljenje kao navijač ovog kluba.

"Prvo i osnovno, ovo govorim kao navijač Real Madrida. To je nevjerovatan transfer, Mpabbe je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Ne mogu reći da je najbolji jer smatram da je Bellingham najbolji dok je iza njega njega Vinicius", rekao je Tebas u intervjuu za Expansion i dodao:

"On je jedan od najboljih nogometaša svijeta pa moramo biti sretni jer jedan takav igrač dolazi u naše prvenstvo. Znam kako Real Madrid planira da se izbori s ovim potpisom uprkos zabrinutosti medija i nestrpljenju. Učinili su to u dobrom trenutku".

Podsjetimo, Mbappe je prema posljednjim informacijama dogovorio prelazak u Real Madrid i to nakon isteka ugovora sa Paris Saint Germainom u ljeto ove godine.