Prazne riječi!

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi izjavila je da premijer Albin Kurti radi i obećava sve za glasove i da je prevario one koji su mu vjerovali, prenosi Gazeta blic.

Bytyqi je povodom najave Kurtija o tome da će uskoro Vlada usvojiti Nacrt zakona o građanskom zakoniku, kojim će biti dozvoljeni istopolni brakovi, rekla da je poznato da premijer radi sve za glasove.

„Premijer Kurti je već poznat po tome da za glasove sve radi, sve izjavljuje, sve obećava. Prevario je one koji su mu vjerovali, posebno muslimanske vjernike čije je glasove dobio i koji tako nešto sigurno ne prihvataju, a za njih je to svakako razočaravajuće. Ali, s druge strane, dobro je što se ova skidanja maski dešavaju da vidimo ko su ljudi koji nas vode i da im ne damo tu priliku u budućnosti“, izjavila je ona.

Ona je dalje rekla da Kurti nema podršku svoje stranke i da AAK neće glasati za pomenuti Nacrt zakona, a da ne vidi izmjene u njemu.

„Čak i o Građanskom zakoniku i njegovim izjavama da će ga doneti u skorije vrijeme, to su ništa drugo do prazne riječi jer on, pre svega, nema podršku ni unutar svoje stranke. Izjavili smo da bez izmjena koje smo zatražili nećemo glasati za ovaj nacrt zakona“, zaključila je Bytyqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic