Poslanik VV-a

Poslanik i zamjenik predsjednika Pokreta Samoopredjeljenje Gramoz Agusholi, protivi se najavi premijera Albina Kurtija da dozvoli istopolne brakove i tvrdi da neće promjeniti svoj stav u vezi sa tim pitanjem po cijenu da čak i ne bude poslanik, piše Front onlajn.

Agusholi je reagovao na najave Kurtija u Bunderstagu da će Kosovo uskoro, poslije Crne Gore, postati druga država na Zapadnom Balkanu koja će svojim građanima ponuditi pravo na istopolne građanske zajednice.  

On je poručio da neće promjeniti stav čak i ako ga njegov šef Kurti, kao predsjednik Samoopredjeljenja, bude pritiskao po ovom pitanju.

"Može da vrši pritisak na mene, ali neću podleći tome. Razmišljam mimo pritisaka, mimo partijskih veza i iznad svega. Mislim na ljude, kada su te stvari u pitanju. Kod mene se stavovi po tom pitanju apsolutno nisu promjenili. Stav je isti", kazao je Agusholi.

Dodao je i da po pitanju istopolnih zajednica neće promjeniti mišljenje čak i ako bi zbog toga ispao sa liste kandidata za poslanike na novim izborima.

Izvor: Kosovo Online/Frontonline