PRODUŽIO UGOVOR S PARMOM

Italijanski golman Gianluigi Buffon je dva puta tokom svoje karijere odbio transfer u Barcelonu, a Katalonci su ga posljednji put pokušali dovesti prošlog ljeta.

Nogometaši poput Buffona su veoma rijetki, on je bio svjetski prvak s Italijom, a u italijanskoj Seriji A ima najviše nastupa u historiji, ukupno 657. Popularni Gigi ima 44 godine i u dobroj je formi dok nastupa za Parmu u Seriji B, klub u kojem je počeo svoju briljantnu karijeru devedesetih godina prošlog stoljeća.

Za Parmu je zaigrao u sezoni 1994/1995 te je osvojio Kup Italije i Kup UEFA prije nego je prešao u Juventus 2001. godine. Sa Starom damom je osvojio 10 titula prvaka Italije i pet trofeja Kupa Italije, no jedini evropski trofej mu je i dalje pomenuti Kup UEFA s Parmom. Gigi je kratko boravio i u PSG-u, a potom se vratio u Juventus. Nakon drugog odlaska iz Torina, konačno se vratio u Parmu s ciljem povratka kluba u Seriju A, a iako ima 44 godine, potpisao je novi ugovor do 2024. godine.

Buffon je mogao postati igrač Barcelone, no to je odbio tokom ljeta 2021. godine. To nije prvi put da Gigi nije želio na Camp Nou, jer je Barcu odbio i 2001. godine.

On očigledno ne želi biti rezerva, nego nastaviti biti prva opcija i braniti za svoju Parmu do kraja karijere.