FABREGAS I BUFFON

Koliko nogomet nekada može biti nepredvidiv najbolji je pokazatelj fotografija koja dolazi iz druge italijanske lige, popularne Serije B, na kojoj su proslavljeni nogometaši Cesc Fabregas i Gianluigi Buffon bili kapiteni svojih ekipa.

Fabregas je tokom ljetnog prijelaznog roka napravio iznenađujuću odluku i nakon odlaska iz Monaca karijeru nastavio u drugoj po jačini italijanskoj ligi, a tada je potpisao ugovor s ekipom Coma.

Prvi čovjek kluba, nekadašnji kapiten Chelseaja Dennis Wise, koji ga je ujedno i nagovorio na dolazak, otkrio je kako je ovaj bivši veznjak Arsenala, Barcelone i Chelseaja odbio finansijski veću ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kako bi obukao dres italijanskog drugoligaša.

Nogometni klub Como nastao je 1907. godine i nikada nije igrao značajnu ulogu u italijanskom nogometu. Ipak, dolaskom novih vlasnika i dovođenjem nogometnih legendi ciljevi su se promijenili pa je ekipa sebi zacrtala plasman u Seriju A.

S druge strane, Buffon se u Parmu vratio 2021. godine i kako je ranije najavio, još uvijek nema namjeru završiti karijeru.

"...da, Fabregas i Buffon danas. Gigi Buffon i Cesc Fabregas bili su kapiteni u utakmici druge italijanske lige između Parme i Coma. Priča koja nema kraj", objavio je Fabrizio Romano.

Inače, Como je tek na 10. poziciji na tabeli sa 39 osvojenih bodova, dok je Parma na devetom mjestu s dva boda više. Lider je trenutno ekipa Frosinonea, koja će izvjesno direktno ući u Seriju A, a drugoplasirana je Genoa koja ima 56 osvojenih bodova.