Todić, Vulović, Janković, Rakić

Srpska lista je čekala do posljednjeg trenutka da uđe u izbornu trku, koja će se održati 19. maja ove godine u četiri sjeverne opštine. Pored Srpske liste, u izbornoj trci će učestvovati PDK i Samoopredjeljenje, piše danas Zëri.

Srpska lista je podnela kasno u četvrtak prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za učešće na prijevremenim izborima u četiri opštine, koji će se održati 19. maja ove godine.

List Zëri obezbjedio je listu sa imenima kandidata Srpske liste za izbore u četiri opštine na Sjeveru, prenosi portal "Kossev".

Kandidat za gradonačelnika Leposavića iz Srpske liste je Zoran Todić, Zubinog Potoka – Srđan Vulović, Zvečana – Vučina Janković i Sjeverne Mitrovice – Goran Rakić.

Pored Srpske liste, na izborima u Sjevernoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku učestvovaće i dva albanska politička subjekta: Demokratska partija Kosova (PDK) i Pokret Samoopredjeljenje.

Osim liste kandidata Srpske liste, u javnosti je objavljena i lista kandidata PDK za gradonačelnike na predstojećim izborima na Sjeveru Kosova.

Kako je u izjavi za Indeksonline saopšteno iz PDK, njihov kandidat za gradonačelnika Sjevernu Mitrovicu biće Gonxhe Çaushi, za Leposavić Shaqir Hetemi, Ilir Peci za Zvečan, i Hysen Mehmeti za gradonačelnika Zubinog Potoka.