Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa

Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Sheholli je u emisiji "Info Magazin" TV Klan Kosova rekao da je istraživanje koje je realizovao institut na čijem je čelu došao do podataka koji ukazuju da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko ministra za odbranu Aleksandra Vulina, direktora takozvane kancelarije za Kosovo Marka Đurića i oponenata Liste Srpska sa sjevera vrši pritisak i ucjenjivanje nad pripadnicima Bezbjednosnih Snaga Kosova srpske nacionalnosti da napuštaju tu instituciju.

Sheholli je rekao da je danas bio na sjeveru Kosova i porazgovarao sa mnogo ljudi među kojima i sa uglednim profesorima Univerziteta na severu koji su mu rekli da je zastrašujuće kako se ponaša vlast Beograda a i srpski predstavnici Liste Srpska koji ne biraju sredstva da svakog Srbina koji je pripadnik BSK uklone sa te institucije a da pri tom ne diraju nijednog Srbina koji je pripadnik policije Kosova. Jer, oni bi, navodno, trebalo da budu okosnica srpske "Sjeverne Armije" na Kosovu.

Sheholli je posebno apostrofirao da je njegov Institut uspio da popriča sa pripadnicima BSK koji su bili izloženi psihičkim torturama od strane pripadnika BiA i MUP Srbije.