Sumnje usmjerene na kriminalne grupe

Istraga specijalnog tužilaštva Kosova o ubistvu Olivera Ivanovića pokazuje da počinioci tog zločina nisu pripadnici albanske zajednice i da su sumnje usmjerene na kriminalne grupe koje "operišu" na sjeveru, piše list "KohaDitore".

Neimenovani izvor iz pravosudnih institucija rekao je za list da su sumnje usmjerene na srpske kriminalne grupe na sjeveru Mitrovice, ali još nema precizno osumnjičenih za ubistvo.

Tužilaštvo je ispitalo brojne svjedoke, ali prema izvoru lista, nije bilo važnih informacija koje bi pomogle rasvjetljavanju slučaja.

Navodi se da je među ispitanima i novinar iz Vršca Stefan Cvetković, koji je ranije tvrdio da ima informacije o ubicama Ivanovića, ali tokom saslušanja u tužilaštvu Kosova nije izneo nikakve konkretne informacije, već je samo pričao o onome što je, kako je rekao, čuo od drugih.

"Istraga je uglavnom usmjerena ka kriminalnim grupama na sjeveru Kosova. Postoji uvjerenje da su isti ljudi povezani sa moćnim ljudima na Kosovu i u Srbiji", rekao je izvor "Kohe".

Portal Gazeta express citira tužioca u specijalnom tužilaštvu Sylë Hoxhu koji navodi da je istraga u toku, ali da sa velikom vjerovatnoćom može da kaže da počinioci nisu Albanci i ukazuje na kriminalne grupe koje "operišu" na sjeveru.

Kako je javila agencija MIA, pozivajući se na nezvanična saznanja, a prenosi Koha.net, Specijalno tužilaštvo Kosova sumnju je definitivno prebacilo na pripadnike srpske zajednice iz kriminalnog miljea sa sjevera Kosova, ali, još nema konkretno osumnjičenih osoba.

Ivanović je ubijen 16. januara ove godine ispred sjedišta svoje stranke u sjevernoj Mitrovici.

Prema policijskim izvještajima, nepoznati muškarci su ga ubili sa šest metaka i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.