Bojan Dimić, jedan od lidera BIA (srpske obavještajne agencije), rekao je jednom svom virtualnom prijatelju na "Facebook-u", da je dobio informacije da će ovog utorka u Skupštini Kosova ponovo biti bačen suzavac, kako bi se spriječilo glasanje Demarkacije sa Crnom Gorom.

Izvor koji je RTK-u dao ove informacije želi ostati anoniman, jer bi u suprotnom njegov život bio ugrožen.

Prema istraživanju RTK-a, Bojan Dimić je viši profil lidera BIA i bavi se Kosovom. Rođen je u Prištini i ima patološku mržnju prema Hashimu Thaçiju i Kadri Veseliju. Čak je i na jednom od svojih postova, Dimić poželeo otrov dvojici najviših lidera Republike Kosovo. Kao što se vidi na objavljenoj foto-montaži, Dimić je Thaçija i Veselija smjestio sa hrvatskim vojnikom, Slobodanom Praljakom, koji je popio otrov na dan presude u Haagu.

U suprotnom RTK je također primijetio da su mnogi prijatelji na "Facebook" Bojana Dimića Albanci s Kosova, ali i oni koji žive u Srbiji.

Bojan Dimić, jedan od lidera BIA (srpske obavještajne agencije), često posjećuje Kosovo, što svjedoče i ove slike, kao za vrijeme lokalnih izbora 22. oktobra, gdje je objavio uživo sliku iz Sjeverne Mitrovice. Konačno, on je boravio na Kosovu zajedno sa Vučićem nakon atentata na Olivera Ivanovića.

Dimić je jedan od lidera Fudbalskog kluba Crvena Zvdeza, poznato kao leglo narkomana i tradicionalno kojim upravljaju tajne službe sigurnosti.