Na dvije lokacije na Kosovu

Kosovska policija je na dvije lokacije, u toku dva dana, zaplenila nešto više od 312 kilograma marihuane. Ukupno devet osoba, sve albanske nacionalnosti, uhapšeno je takođe, zbog sumnje da su uključeni u distribuciju, neovlašćenu prodaju, kupovinu i posjedovanje psihoaktivnih supstanci. Iz policije navode da akcija još uvijek traje i da je, prema dosadašnjim informacijama sa terena - oduzeto još 20 kilograma droge, prenosi portal "Kossev.info".

Marihuana, ukupne količine 312 kg i 39 gr, pronađena je tokom kontrole, prvo na lokaciji u Velikoj Kruši, u nekoliko drvenih stolova, upakovana i spremna za distribuciju u inostranstvo, a potom i u Uroševcu, saopštila je Policija Kosova.

Hapšenje i zaplena marihuane izvršeni su nakon tromjesečne istrage koju su sproveli policajci iz Uroševca, u saradnji sa kolegama iz Đakovice, Prizrena i Gnjilana.

Prvobitno je privedeno sedam lica, a potom još dva, navode u Policiji Kosova.

Tokom ovih hapšenja i zaplene droge (14 stolova u kojima je bila droga u Velikoj Kruši - ukupne težine 184 kilograma i 39 gr, potom u Uroševcu i 64 paketa sa marihuanom, takođe, svaki težak od pola kilograma, a ukupne težine oko 128 kilograma), zaplenjene su i alatke za rad, skele, digitalne vage, kao i pet automobila, među kojima dva Golfa V, VW- Touran i BMW-X-5, 22 mobilna telefona i aparati za pakovanje droge.

Sedmorici, od devet Albanaca određen je i pritvor, dok se za dvojicu još uvijek obavlja redovna procedura nakon hapšenja, dodaju iz policije.

Ističu i da su potencijalni osumnjičeni iz Albanije i Makedonije i da se sumnja da je porijeklo opojnih supstanci iz Albanije, a krajnje odredište - zemlje zapadne Evrope i Turska.

Prije nepunih nedjelju dana, na Kosovu je u dvije odvojene akcije zaplenjeno preko 50 kilograma marihuane. Tada su uhapšena i petorica Albanaca.

Međutim, čitav niz akcija Policije Kosova i carine, kao i MUP-a Srbije i Uprave Carina - sproveden je od početka ove godine, tokom kojih je sprečeno krijumčarenje marihuane na Kosovu i ka Srbiji, pa je do sada, a od januara 2017. - zaplenjeno preko 800 kilograma ove opojne supstance.