Pripreme za odbranu nacionalnih interesa

Naoružani i uniformisani pripadnici takozvane Albanske nacionalne armije pojavili su se u regionu Južne Mitrovice, prenosi portal KosSsev navode Veriu.info.

Novinar Veriu.info bio je gost smotre "21. brigade" ove paravojne strukture, koja je zvanično označena kao teroristička formacija.
Kako prenosi Kos-sev, glavnokomandujući ANA u pismu javnosti pozvao je svoje "borce" da se pripreme za "dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa", zato što "paralelne strukture" u Severnoj Mitrovici "muče autohtone Albance", dok njihovi nekadašnji "saborci u borbi za mir" - na vlasti "pohlepno pune svoje džepove". 
U tekstu se ne otkriva ime glavnokomandujućeg. 
ANA se nalazi u više delova Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji, Preševskoj dolini, organizovana je, dobro trenirana i može brzo da se mobiliše, potvrdio je, takođe, jedan od lidera ove formacije, prenosi kosovski portal. 
Kako se navodi, ANA se pojavila na 13-godišnjicu svog terorističkog napada na pružni nadvožnjak u Ložištu na Severu, zabrinuta za događaje na "albanskoj zemlji". 
Iz ANA tvrde da imaju jedinice, bataljone, brigade, specijalne jedinice i da su dobro obučeni i da imaju podršku stanovništva. 
"Imamo podršku velikog dela ljudi i imamo strukture u svim delovima Kosova i uvek nam daju veliku podršku, rekao je ovaj pripadnik ANA. 
ANA smatra da je NATO njihov prijatelj, kao što je i prijatelj institucijama Kosova. Ipak, ukoliko bude bilo potrebno, tvrdi ovaj "komandant", ANA će biti veoma brzo mobilisana, prenosi KoSSev.