Velika razlika u daljnoj saradnji

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramush Haradinaj izjavio je da će ta stranka nastaviti samostalno da se suprotstavlja sporazumima o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, jer ne želi utapanje u pokret "Samoopredjeljenje".

Haradinaj je u intervjuu za list "Koha ditore" rekao da je zahlađenje odnosa sa Pokretom "Samoopredjeljenje" nastupilo od trenutka kada je odlučeno da se odustane od protesta opozicije 25. marta.

"Uzrok tome je velika razlika kako dalje da sarađujemo. AAK je ponudila ‘Samoopredjeljenju' da bira između kandidata za premijera ili vođe (zajedničke) liste. Ali, ‘Samoopredjeljenje' je postavilo krupniji zahtjev, utapanje AAK  u ‘Samopredjeljenje'. Mi smo protiv toga", rekao je Haradinaj.

Osvrćući se na nedavne susrete sa predstavnicima vlasti, rekao je da oni neće donijeti rješenje krize u odnosima vlasti i opozicije.

Dodao je da bi pristao da sjedne sa svim stranama da razgovara samo ukoliko bi se odredio datum vanrednih izbora na Kosovu.