Svakome su drage dnevnice od preko 100 eura

Poslanici opozicionih stranaka, VV-AAK-Inicijativa bojkotuju rad u Skupštini i parlamentarnim komisijama, pokušavajući i blokadu rada ove institucije.

Ali kada je riječ o službenim putovanjima u inostranstvo, na osnovu kojih dobijaju dnevnice od preko 100 eura, ovi poslanici imaju drugačiji stav.

Poslanici, Time Kadrijaj iz AAK-a, Valdete Bajrami iz Inicijative i Ilir Deda iz VV, su se složili da ne bojkotuju rad Komisije za evropske integracije, kada su pozvani da budu dio delegacije u službenoj posjeti Briselu, iako sastanke ove komisije u Prištini bojkotuju, isključujući poslanika Ilira Dedu iz VV, koji je na posljednjem sastanku ove komisije, na kojem je izvještaj podnosio ministar Bekim Çollaku, bio prisutan, prenosi portal "lajmi.net.

Delegacija Komisije za evropske integracije Skupštine Kosova sastavljena od poslanika pozicije i opozicije, boravi u Briselu, gdje održavaju službene sastanke sa visokim zvaničnicima Evropske unije.

Jučer su se sastali sa povjerenikom za proširenje EU-a Johannesom Hahnom, a danas sa eurposlanicom Ulrike Lunacek.

Ova zajednička posjeta Briselu poslanika pozicije i opozicije, koji su na Kosovu duboko podijeljeni, čini se da je impresionirala čak i evropske zvaničnike.

Sam povjerenik Hahn je na postu na Twitteru u vezi sastanka pomenuo riječ "konstruktivan" imajući u vidu destruktivnu kampanju opozicije u Skupštini Kosova i van nje.

"Konstruktivan sastanak sa Komisijom za evropske integracije Skupštine Kosova", napisao je Hahn na svom postu na kojem je dodao i fotografiju nakon sastanka.

Dok je europoslanica Ulrike Lunacek izrazila oduševljenje što je vidjela zajedno poslanike pozicije i opozicije.

Ona je na Twitteru napisala: "Na moju inicijativu, Komisija za evropske integracije Skupštine je u posjeti Briselu".