Pripadnici Kosovske policije u opštini Suva Reka su uhapsili tri osimnjičene osobe kod kojih su zaplijenili izvjesnu količinu vatrenog oružja, različitu vrstu municije i nekoliki cigara marihuane.

Komandant Kosovske policije u Suvoj Reci, kapetan Milazim Luma, je obraćajući se novnarima istakao da je ova akcija dugo pripremana a uslijedila je nakon dojave građana o ilegalnom posjedovanju vatrenog oružja kod uhapšena osumnjičena lica; S.B iz Suve Reke, A.B. iz sela Trnje i K.G. iz sela Pećane.
“Policja Suve Reke nastavlja operativne planove, među kojima i “Operativni plan jesen-2015.” . Mi smo nakon dojave da se na tri lokacije nalazi vatreno oružje, kontaktirali javnog tužioca koji je odbrio pretres tih navedeni lokacija”, kazao je kmandant policije u Suvoj reci, Milazim Luma, pa je dodao.
“Konfiskovano je nekoloko oružaja; dvije automatske puške, jedna obična, četiri pištola i 63 metaka različite vrste kalibra, dva metalna boksa, jedan mlin za mlevenje marihuane i izvjesnu kolčinu bobica sjemena marihuane”.
Zvaničnici policije u Suvoj Reci su istkali da je istražni postupak protiv trojice osumnjičenih za krivično djelo ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja i opojnih sredtsava u toku, te da će policija nastaviti da traga za vlasnike ilegalnog oružja.