Šokira javnost svojom izjavom

Kosovski novinar Milaim Zeka šokirao je javnost svojim posljednjim izjavama. Rekao je da je razočaran svim svojim ratnim drugovima, prenosi portal albeu.com

Kritike upućuje PDK-u Hashima Thaçija postavljajući pitanje kako je moguće da ratno krilo UÇK-a Kosova manipuliše javnošću, a čak nisu zadovoljni milionima koje uzimaju iz različitih tendera zloupotrebom ovlašćenja kao i iskorišćavanjem albanskih djevojaka na brutalan način.

"Nisam vjerovao da su moji bivši drugovi ratnog krila apsolutno nezasiti dvijema stvarima, parama i seksom”, izjavio je Zeka u emisiji “Komiteti” koju vodi Berat Buzhala.

Inače, isti problem je uočen i u Makedoniji, kažu neki komentatori na društvenim mrežama.

Zeka je govorio i o pritiscima koje vlasti na Kosovu vrše nad medijima. Prema njegovim riječima, mediji su pod kontrolom političkih stranaka zbog toga što ih oni finansiraju.

"Novine bez podrške jedne političke stranke ne mogu opstati", rekao je Zeka.

Inače, stručnjaci kažu da sličnih slučajeva ima i u Makedoniji. U "bombama" Zaeva dokazano je da Sitel Televizija i Kanal 5 dobijaju milione eura od reklamiranja Vlade, premijera Nikole Gruevskog.

Čak je i bivši šef tajne policije Sašo Maijalkov uređivao vijesti na Televiziji Sitel zajedno sa Draganom Pavlovićem Latasom.

Također, priča se da je premijer Nikola Gruevski izdvojio 600 hiljada eura za jednu dokumentarnu makedonsku emisiju, finansirajući na taj način medij pod uticajem vlasti.

Milaim Zeka Ndegjoje se qfar thotPer Rugove Per THaqin . po edhe Per Veton Surrojin po edhe per do Aty qe kan qen

Posted by Fytyrat Publike on Monday, November 2, 2015
/albeu.com/