Policija uhapsila pet osoba

12:55 (DOPUNJENO) Još dvije osobe su uhapšene po nalogu Osnovnog suda u Prištini kao osumnjičenima za umješanost u sinoćnjem slučaju na jezeru Badovc i osumnjičenim kao pripadnike ISIS-a.

Vijest je za portal "Indeksonline" potvrdio predsjednik Osnovnog suda u Pritšini, Hamdi Ibrahimi.

"Znate da su uhapšene tri osobe, a još dvije osobe se traga. Ukupno je uhapšeno pet osoba", rekao je Ibrahimi za "Indeksonline".

On je izjavio da će se ročište održati sutra nakon 11:00 časova radi donošenja mjera sigurnosti, u zavisnosti od zahtjeva tužioca.

"Sutra će biti određene mjere sigurnosti prema zahtjevu specijalnog tužilaštva", rekao je on.

11:10 Hapšenje tri osobe u ranim jutarnjim satima zbog sumnje da su učestvovali u terorističkim djelima i potvrdila je i Policija Kosova.

Glasnogovornik Policije Kosova, Baki Kelani izjavio je za portal "Indeksonline" da nešto poslije ponoći, oko 01:40 časova uhapsila osumnjičene osobe koje su putovale u dva vozila na magistralnom putu Priština-Gnjilane. jedno vozilo marke Golf 2, crvene boje i drugo Pasat, također crvene boje. Isti se nalaze u policijskoj stanici radi saslušanja.

"Obavještavamo vas da su 11.07.2015. godine oko 01:40 časova, na magistralnom putu Priština Gnjilane, u blizini jezera Badovc relevantne jedinice policije uhapsile tri osumnjičene osobe pod osnovanom sumnjom umješanosti u krivična djela. Osumnjičene osobe su putovale sa dva vozila, jedno Golf 2 crvene boje a drugo Pasat također crvene boje", rekao je Kelani za "Indeksonline".

On je rekao da su vozila oduzeta kao dokazni materijal.

Kelani je dodao da su osumnjičeni pod policijskom pratnjom sprovedeni u stanicu policije radi saslušanja i daljnih procedura.

"Osumnjičene osobe, sada uhapšene su privedene u policijsku stanicu radi saslušanja i daljnih procedura", rekao je on.

Kosovska policija obavještava građane da su sve policijske akcije u ovom slučaju poduzete na vrijeme.



11:00 (DOPUNJENO) Portal "Indeksonline" također saznaje da su uhapšene osobe imale vojne uniforme.

10:43 Danas, u subotu, negdje oko 02:00 časova Kosovska policija je uhapsila tri osobe osumnjičene da su pripadnici ISIS-a. Izvori portala "Indeksonline" su rekli da su tri osobe uhapšene u blizini jezera Badovce koje se nalazi pored magistralnog puta Priština-Gnjilane.  Prema izvorima "Indeksonline" njih su prvo istražili stražari koji su pozvali policiju.

Izvori portala "Indeksonline" kažu da je kod uhapšenih pronađeni znakovi ISIS-a i maske. jedan od uhapšenih je iz Istoka , a drugi iz Mitrovice. Za trećeg još uvijek nema informacija odakle je. Oni su u dobi od 25 do 35 godina.