Zahtjevaće podršku kroz lobiranje

Prvi podpredsjednik Vlade i ministar inostranih poslova Kosova, Hashim Thaçi, otputovao je jučer u Pariz, gdje će ga primiti francuski ministar spoljnih poslova Laurent Fabius.

Na sastanku sa francuskim ministrom inostranih poslova biće riječi o produbljivanju odnosa između Kosova i Francuske i francuskoj podršci što skorijem potpisivanju SSP-a, za liberalizaciju viznog režima Kosova i članstvo Kosova u UNESCO, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva inostranih poslova.

Thaçi će se sastati i sa predstavnikom francuske vlade za odnose između Francuske i Balkana, Alanom Risherom, sa kojim će razgovarati o većem podsticanju investicija francuskih preduzentika u svim privrednim sektorima na Kosovu.

Takođe, u okviru pojačanih napora za članstvo Kosova u UNESCO, potpredsjednik vlade će se sastati i sa većinom ambasadora zemalja članica UNESCO-a, uključujući Njemačku, Tursku, Austriju, Holandiju, Katar, El Salvador i Albaniju, od kojih će zahtjevati podršku kroz lobiranje za pridruživanje Kosova UNESCO.