Pušten na osnovu žalbe advokata

KALLXO.com saznaje da je jedan od uhiapšenih u Kumanovu i Shefqet Hallaqi, zvani "Sheki".

Shefqeta Hallaqija je 23. marta ove godine Osnovni sud u Prizrenu osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine i 2 mjeseca, i novčanu kaznu u iznosu od 4.000 eura.
Ali on nije poslat na izdržavanje kazne jer je njegov advokat podnio žalbu na izrečenu kaznu od strane suda.
Dakle, Osnovni sud u Prizrenu je istog dana kada je donijeta presuda, pustio optuženog Shefqeta Hallaqija iz pritvora, do odluke Apelacionog suda o podnijetoj žalbi.
KALLXO.com saznaje, na osnovu snimka makedonske policije, da je jedan od uhapšenih u Kumanovu i Hallaqi. Vijest nije mogla potvrditi ni policija ni sud, koji su izjavili da nisu nadležni za njegovo kretanje.
Na pitanje KALLXO.com, glasnogovornica Osnovnog suda u Prizrenu Aferdita Kicaj je rekla da sud, nakon prestanka pritvora, nije odredio drugu mjeru za optuženog.
"Sud je donio odluku o prestanku pritvora tako da nije bilo pravnih razloga za dalji pritvor optuženog u pritvoru još ... To je sve, sud nije odredio drugu mjeru za optuženog", rekla je glasnogovornica Kicaj.
Shefqeta Hallaqia (34 godina), Osnovni sud u Prizrenu je optužio za počinjenje četiri kaznena dijela: "izazivanje opšte opasnosti", "ilegalno posjedovanje oružja", "upotreba oružja" i "uništavanje ili oštećenje imovine".
On se tereti da je 24. oktobra 2014. upao naoružan u policijsku stanici "Alfa" u Prizrenu, te pucajući iz kalašnjikova izazvao veliku opasnost po živote ljudi.