Srpsko-albanska narko grupa

Srbi A.B.(22) i U.K. iz Sjeverne Mitrovice uhapšeni su juče zbog sumnje da su se bavili držanjem i rasturanjem narkotika.

Oni su osumnjičeni da su dio veće narko grupe u koju su uključeni i Srbi i Albanci.
Njima je određen pritvor od mjesec dana i oni se nalaze u pritvoru u Gnjilanu.
Branilac U.K. advokat Miodrag Brkljač rekao je da im je pritvor određen zato što je sudija za prethodni postupak našao da postoji opasnost da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli da pobjegnu, ali i zato što postoji sumnja da bi mogli da ponove djelo. 
Dva Albanca su već u pritvoru i vezi s ovim slučajem, rekao je advokat, a navodno je umješan još jedan Srbin, ali on nije u pritvoru. 
Najavljujući žalbu Brkljač je rekao da su osumnjičeni čim su saznali da ih traži policija sami došli iz Srbije i sa advokatima otišli u policijsku stanicu u južnom dijelu Mitrovice. 
"Tamo su dali izjave i odmah su odvedeni kod sudije za prethodni postupak koji im je na prijedlog tužioca odredio pritvor. Mi smatramo da opasnost od bjekstva ne postoji jer oni da su htjeli da bježe oni se ne bi ni pojavljivali", rekao je Brkljač Tanjugu. 
Uhapšeni A.B. (22) sin je regionalnog šefa operative kosovske policije za Mitrovicu Sjever Željka Bojića, koji je Tanjugu rekao da je njegov sin punoletan i da zakonska procedura mora da se ispoštuje 
Advokat A.B. Faruk Korenica za Tanjug je rekao da su ispred zgrade suda u Vučitrnu, gdje su juče bili A.B. i U.K. bila dva policijska vozila sa policajcima naoružanim dugim naoružanjem, što je, objasnio je, praksa kod teških krivičnih djela. 
"Kad sam ušao u zgradu suda video sam ponovo policajce sa dugim naoružanjem i nisam mogao da vjerujem da se čuva A.B. sa njegovim navodno saizvršiocem", rekao je Korenica dodajući da je u vezi s ovim slučajem, posebno kada je u pitanju njegov branjenik, postojao ogroman pritisak javnosti odnosno  medija na albanskom. 
"Dosta novinara je tražilo izjavu od mene kao branioca A.B. i dovodili su ga u vezu sa njegovim ocem Željkom Bojićem, koji je izvanredan policajac, dao je ogroman doprinos u smirivanju i policijske i bezbjednosne situacije na sjeveru Kosova. Ubjeđen sam da je ova mjera određana zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja, odnosno albanskiih medija i mislim da neko pošto - poto želi da zloupotrebi autoritet njegovog oca", naveo je Korenica koji je najavio žalbu na odluku o pritvoru.