Nakon sastanka bloka

Koalicioni blok VLAN odlučio je da Demokratskoj partiji Kosova prepusti mjesto predsjednika Skupštine Kosova, saopštio je Fatmir Limaj poslije sastanka te koalicije.

“Mi smo kao blok spremni da se odreknemo položaja predsjednika Skupštine, prava koje je Ustav dao Demokratskoj partiji Kosova, ako predsjednica Jahjaga ispuni zahtjev koji smo poslali, da se parlamentarnoj većini da pravo da vodi zemlju. Očekujemo i tražimo reagovanje PDK i da Flora Brovina sazove sjednicu,” rekao je Limaj.

Limaj je dodao da će narednih dana biti odlučeno ko će biti kandidat za premijera i da nema sumlje da će Blok ostati jedinstven ne želeći da komentariše stav Srpske o uskraćivanju podrške Bloku ukoliko Samoopredjeljenje bude dio nove vlade.

Limaj nije želio da komenatariše ni da li je došlo do redefinisanja sporazuma opozicionog bloka i da li Haradinaj ostaje kandidat za premijera dodajući da su to interne stvari Bloka.

On je naveo i da je koalicioni Blok zahtjevao od predsjednice Kosova da zahtjeva od predsjedavajuće Skupštine Flore Brovine da sazove konstituivnu sjednicu Skupštine na kojoj će biti izabran predsjednik i ostali organi Skupštine.