Povodom Uskrsa

Čelnici institucija Kosova i politički lideri čestitali su Uskrs svim hrišćanima na Kosovu i pozvali na mir i razumijevanje

U telegramu upućenom svim hrišćanskim vjernicima povodom Uskrsa, predsjednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je na međusobno razumijevanje.
“Pozivam da ovaj veliki praznik uskrsnuća, praznik dobrote, nade, ljubavi i razumijevanja među ljudima, podijelite sa vašim najmilijima u harmoniji, sreći i blagostanju”, kaže se u telegramu čestitke Jahjage, koja je Uskrs čestitala i međunarodnim diplomatskim i vojnim predstavnicima na Kosovu.
Jahjaga je juče posjetila manastir Visoki Dečani, gdje ju je primio Iguman Sava Janjić. Predsjednica Kosova je posjetila i katedralu u Prištini, gde ju je dočekao kosovski biskup Dod Gjergji. 
Telegram čestitku povodom Uskrsa uputio je i premijer Kosova Hashim Thaçi. 
"Ovo je praznik vjere u vaskrsenje, u oživljavanje vrijednosti koje su čovečanstvo vodile naprijed, kako u pogledu vjerske, tako i u pogledu ljudske i kulturne emancipacije”, naveo je Thaçi i istakao značaj ovog praznika na Kosovu time što je svrstan u službene praznike. 
On je svim vjernicima poželio puno sreće, harmonije i blagostanja.
Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović, poželio je svim vjernicima da praznik provedu u miru, zdravlju i radosti.
"U duhu praznika koji simbolizuje pobedu života, želim da nam donese neophodno jedinstvo i veru da nas na Kosovu očekuju bolji i spokojniji dani kao i duhovni mir", poručio je Stojanović.
Samostalna liberalna stranka čestitala je svim vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti srećan Uskrs, poželjevši im da praznik provedu u miru, ljubavi i praštanju.
"Nadamo se da će i ovaj praznik proteći u atmosferi tolerancije i međusobnog uvažavanja različitosti", kaže se u saopštenju SLS-a.
Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je u čestitki povodom Uskrsa naveo da ovaj praznik simbolizuje nadu i vjeru u mir i ljubav među ljudima širom svijeta.